Geplaatst op vrijdag 23 augustus 2013 @ 08:54 , 131 keer bekeken
Karamel-Chocoladekoeken
Voor 9 stuks
Bodem
115 gram boter
50 gram basterdsuiker
175 gram bloem
Voor de karamellaag
400 gram gecondenseerde melk (uit blikje)
115 gram licht bruine suiker
115 gram boter
Voor de chocoladelaag
175 gram pure of melkchocolade, in stukjes
Beetje roomboter
1. Verwarm de oven voor op 180c. Vet een vierkante, (brownievorm)ondiepe bakvorm van 20 x 20 in en bekleed hem met bakpapier.
2. Klop de boter en suiker door elkaar en roer dan de bloem erdoor.
3. Kneed tot een soepel deeg en druk het met uw vingers gelijkmatig in de bakvorm. Prik erin met een vork.
4. Bak de koek 20 min. Tot hij lichtbruin is. Laat de zandkoek in de vorm afkoelen op een taartrooster.
5. Doe voor de karamel de suiker en boter in een pan met een dikke bodem en verhit het op een laag vuur tot de suiker is opgelost en het begint het koken, blijven roeren. Als het kookt, voeg je er de gecondenseerde melk erbij en laag het onder voortdurend roeren ook aan de kook komen, duurt lang ongeveer 5 min, zodra het echt kookt, goudkleurig dik wordt heb je je karamel.
6. Schenk de karamel rechtstreeks uit de pan over de zandkoek, zodat deze helemaal bedekt wordt. Schud de bakvorm heen en weer zodat eventueel de luchtbellen verdwijnen en laat de karamel dan stollen.
7. Zodra de karamel hard is, smelt je voor de chocolade laag de chocolade in een hittebestendige kom op een pan met zacht kokend water.
8. Schenk de gesmolten chocolade over de gestolde karamel laag en zorg dat deze helemaal bedekt wordt.
9. Laat het geheel goed afkoelen in de koelkast en snijd de koek dan in vierkanten.
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan: