Sinaasappel Kwarktaart

Geplaatst op maandag 15 maart 2021 @ 08:40 , 133 keer bekeken

Sinaasappel Kwarktaart

 

 

Bodem:

 

250 gram bastogne koeken
75 gram ongezouten roomboter

 

Kwarkvulling:

500 gram kwark naturel
500 ml ongeklopte slagroom
175 gram kristalsuiker
3 sinaasappels
Het sap van 1 citroen
250 ml sinaasappelsap
8 blaadjes gelatine

 

Sinaasappel topping:

300 ml sinaasappelsap

suiker, maar smaak
4 blaadjes gelatine

 

Doe de koekjes in de blender en maal ze fijn. Voeg de roomboter toe en meng tot een zanderig deeg. Bekleed de bodem van de springvorm (24 of 26 cm) met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk aan met een lepel. Zet de springvorm een kwartier in de koelkast.

 

Leg 8 blaadjes gelatine in een schaaltje water en laat ze zacht worden.

Rasp de schil van de 3 sinaasappels. Mix de slagroom stijf.

Meng de kwark, de sinaasappelschil, de suiker en het sap van de citroen met elkaar.

Verhit een scheutje sinaasappelsap. Het hoeft niet te koken. Voeg de zachte gelatinebladen toe en roer tot ze opgelost zijn. Voeg de rest van de sinaasappelsap toe en giet het bij het kwarkmengsel. Meng de ingrediënten met elkaar.

Spatel de slagroom door het kwarkmengsel. Giet het mengsel in de springvorm (je houdt waarschijnlijk een beetje over) en zet hem in de koelkast. Laat de kwarktaart minstens 5 uur opstijven.

 

Als de kwark stijf is ga je de topping maken. Leg 4 blaadjes gelatine in een schaaltje water en laat ze zacht worden. Verhit een scheutje sinaasappelsap. Het hoeft niet te koken. Voeg de zachte gelatinebladen toe en roer tot het opgelost is. Voeg de rest van de sinaasappel toe en roer alles door elkaar, proef of het niet te zuur is., voeg anders een beetje suiker toe. Giet de sinaasappelsap over de kwark en zet de springvorm voorzichtig terug in de koelkast

Laat de sinaasappel kwarktaart met bastognebodem 1 á 2 uur in de koelkast zodat de topping stijf wordt.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: