Biefstuk bakken

Geplaatst op zondag 25 oktober 2020 @ 11:43 , 72 keer bekeken

2 biefstukjes ( 1 1/2 ons per persoon)

roomboter

beetje zonnebloem olie

 

Leg de biefstuk, uit de verpakking een half uurtje voor de bereiding, uit de koelkast.

Zodat de biefstuk op temperatuur kan komen.

Beetje zout aan allebei de kanten, de peper doen we later, voor het niet aanbranden, van de peper.

Neem een pan met een dikke bodem, of een tefalpan.

Een scheutje zonneboemolie in de pan, de pan goed verwarmen.

De roomboter in de pan, laat eerst de bellen verdwijnen, dan de biefstuk in de pan.

Bak aan allebei de kanten, 2 minuten de biefstuk op een redelijk hoog vuur, zodat de biefstukjes bruin worden, daarna lager zetten en 5 minuten nog braden, keer wel regelmatig en schep een beetje jus erover.

Peper erover heen , allebei de kanten, haal ze uit de pan halen en dek ze af met aluminum folie voor 10 minuten.

Zo krijg je een heerlijke biefstuk.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: