Cassavasoep

Geplaatst op dinsdag 02 juli 2019 @ 10:05 , 120 keer bekeken

Photograph of oblong brown tuberVoor 6 pers:

3 zoete bataat (zoete aardappels) geschild
6 aardappels (niet te groot en geschild)
1 rijpe en 1 groene bakbanaan geschild
450 gr. cassave (diepvries)
zonnebloemolie
1 ui
4 tenen knoflook (uitgeperst)
500 gr.drumsticks
2 theel. massala
1 blik (400 ml.) kokosmelk
200 gr. tajerblad ( in toko te krijgen) of spinazie
plakje madam jeanette Sambal van Madame Jeanette (hete peper in  toko te krijgen)
1½ liter water
zeezout en zwarte peper naar smaak.

Bereiding:
Schil de zoete aardappels en de gewone aardappels in blokjes van 3 cm. en snijd de groene en rijpe bakbananen in plakjes. Snijd de cassave in grote blokjes, en leg alles in en kom met ruim water. Verhit 6 eetl. olie olie in een soeppan en fruit hierin de ui en geperste knoflooktenen tot ze lichtbruin zijn.. Voeg hierna de drumsticks toe en bak ze gaar, voeg hierna de massala toe en schep de drumsticks om tot ze goed bedekt zijn met de kruiden.
Haal de zoete aardappels, en de gewone aardappels, bakbananen en casave uit het water,
doe  dit in de soeppan en schep alles om. Voeg de madam jeannette peper, kokosmelk en het water toe en laat de soep op matig vuur 20-30 minuten pruttelen tot een lekker soepje.
Vergeet niet om het af en toe  om te scheppen.
Breng daarna de soep op smaak met zout en peper en voeg net voor het serveren van de soep wat fijngesneden tajerblad toe in de soepkom

Tip: Voor meer vlees kun je evt. zout vlees of kabeljauw toevoegen/

Eet smakelijk


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: