Witte Chocolademousse

Geplaatst op donderdag 28 augustus 2014 @ 12:14 , 139 keer bekeken

Witte Chocolademousse

Ingrediënten voor 4 personen:

1 eidooier

1 eetlepel suiker

80 ml melk

250 ml slagroom

100 gram witte chocolade

 

Bereidingswijze:

Laat de melk warm worden in een steelpannetje.

 Klop in tussen de eidooier met de suiker licht en romig in een schaal.

Voeg beetje bij beetje de warme melk toe en blijf goed roeren, zodat het ei niet stolt.

Giet dit mengel terug in de steelpan en laat het op een laag vuur binden, blijven roeren.

Als het mengel dikker is geworden, haal je de pan van het vuur en laat je er de chocolade in smelten.

Zet je pan in een bak met koud water om snel terug te koelen.

Klop in tussen de slagroom stijf in een grote schaal.

Voeg de afgekoelde chocolademengel beetje bij beetje toe en meng dit met een spatel door de slagroom.

Giet de mousse in de 4 bakjes en laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Je kunt het ook de dag ervoor klaar maken, dat is nog lekkerder.

Lekker met rood fruit erover of chocoladekrullen.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: