844 keer bekeken

Carpacio met truffelmayonaise

  • zaterdag 08 januari 2022 @ 13:17
    #3
    reactie op (#2) ladyintheblue1

  • zaterdag 08 januari 2022 @ 08:26
    #2
    reactie op (#1) Dots1

    Dat lijkt me heerlijk!

    Dank je wel Helene

  • dinsdag 21 december 2021 @ 19:49
    #1

    Carpaccio met truffelmayonaise

     Voorgerecht, 4 personen.
    Voorbereiding: 30 minuten,
     Bereiding: 15 minuten,

    Ingrediënten

    • 1 stuks runderzijlende
    • 1 stuks rucola
    • 1 smaak zout
    • 1 theelepel olijfolie
    • 100 gram parmezaanse kaas geschaafd
    • 1 stuks eierdooier
    • 1 smaak peper
    • 1 theelepel mosterd
    • 3 theelepels azijn
    • 2 dl zonnebloemolie
    • 2 theelepels truffeltapenade

    Bereiden

    Snijd de lende in dunne plakken. Leg de plakken tussen folie, besprenkel de folie met wat olie en klop de lende met de batter of koekenpan uit tot mooie dunne plakken. Leg ze dakpansgewijs op een bordje. Splits een eitje. Meng eidooier, mosterd, azijn en zout met bijvoorbeeld een staafmixer. Voeg hier eerst druppelsgewijs en vervolgens in een dun straaltje de olie bij. Meng tot een gladde mayonaise. Garneer de runderzijlende met rucola en olijfolie, de truffelmayonaise, peper en zout en wat geschaafde parmezaanse kaas. Variaties voor de mayonaise: Voeg gepureerde groene kruiden of rucola toe voor een groene mayonaise. Voeg voor wasabimayonaise een theelepel wasabipasta toe. Gebruik voor olijfmayonaise olijfolie en meng er gehakte zwarte olijven erdoor

    Bron:De Feestkeuken

     

    Gewijzigd op 2021-12-21 19:59:31