Naan Brood

Geplaatst op vrijdag 09 november 2018 @ 05:42 , 74 keer bekeken

Naan Brood

 

1 pakje gedroogde gist

1 cup warm water

¼ cup water, als het deeg te droog blijft

1 los geklopt ei

¼ cup olijfolie

1/8 cup suiker

3 eetlepels melk

2 theelepels zout

4 cups bloem

50 gram roomboter

knoflookpoeder

 

Bereiding:

 

Pak een beslagkom en voeg er 1 cup warm water in en het zakje gist, laat het 10 minuten staan.

Voeg het geklutste ei toe, melk, olijfolie, bloem en zout .

Roer het even door en kneed het tot een grote soepele bal.

 

Ik heb een glazen schaal ingevet en het deeg erin gestopt, nu kun je het laten rijzen op een warme plek ( 30 min tot 1 uur)of in de oven dat scheelt tijd , op 50 graden.

Toch nog een uur laten staan, was erg mooi gerezen!

Even doorkneden, de lucht er uit en nog een half uurtje rijzen.

Of gelijk bolletjes maken, heb ik niet gedaan.

 

Smelt de boter en voeg er knoflookpoeder aan toe.

 

Neem een beetje deeg en rol hem uit, met olijfolie, ik deed het met mijn handen( goed uitrekken) zodat je een dun plakje overhoud.

Smeer beide kanten in met olijfolie.

 

Pak een grillpan, laat hem goed heet worden, tot de damp er vanaf komt.

 

Leg je plak deeg erin, 2 minuten bakken, je ziet er bubbels inkomen.

Allebei de kanten even bruin bakken, smeer het in met de knoflookboter.

Ik haalde er 18 uit!

Wat ik overhad in de vriezer gedaan.

 

Heerlijk met een curry.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: