Geplaatst op woensdag 24 oktober 2018 @ 08:57 , 86 keer bekeken
Rara- vlees (Curry)
Mager lamsvlees in een pikante yoghurtsaus
Ingrediënten:
175 gram yoghurt
1 theelepel zout
1 kilo lamsvlees van de schouder in dobbelstenen gesneden
100 ml plantaardige olie
2 laurierblaadjes
4 theelepels kardemompoeder
250 gram uien, gesnipperd
3 eetl gemberpasta, (zelf gemaakt in de blender met wat zonnebloemolie)
3 eetl knoflookpasta (zelf gemaakt in de blender met wat zonnebloemolie)
5 theelepels korianderpoeder
½ theelepel kurkumapoeder
½ theelepel chilipoeder
175 gram tomaten, ontveld en gesneden ( blikje)
2 theelepels komijnpoeder
4 hele rode chilipepers
verse koriander en plakjes tomaat, ter garnering
Bereiding:
Klop de yoghurt met zout los, roer de dobbelstenen lansvlees erdoorheen en laat het mengel 1 uur marineren.
Verhit de olie in een braadpan, voeg laurierblaadjes en de kardemom poerder eraan toe en verhit de specerijen.
Voeg de uien toe en bak ze lichtbruin.
Doe de gemberpasta en knoflookpasta erbij en roerbak 4 minuten.
Roer koriander, kurkuma en rode chilipoeder erdoor.
Voeg het lamsvlees met de marinade toe, breng aan de kook en temper de hittebron.
Laat het vlees ongeveer 30 minuten stoven.
Roer af en toe.
Voeg tomaten, de komijnpoeder en de hele chilipepers erbij.
Stoof het vlees nog 30 minuten in de saus gaar.
Garneer met koriander en plakjes tomaat.
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan: