Aardbeien Taart

Geplaatst op dinsdag 27 juni 2017 @ 10:25 , 119 keer bekeken

Aardbeientaart

 

 

Ingrediënten voor een taart van 24 cm

 

Biscuit

  • 5 eieren

  • 110 gram bloem (speltbloem heb ik gebruikt)

  • 35 gram maizena

  • 150 gram basterdsuiker

8 gram vanillesuiker

 

Kwark

  • 12 gelatineblaadjes

  • 500 gram kwark

  • 300 gram aardbeien (zonder kroontjes)

  • sap van 2 sinaasappelsap

  • 250 ml slagroom

 

Mascarpone crème

  • 250 gram mascarpone

  • 125 ml crème faiche

  • 2 eetlepels suiker afgestreken

  • 2 eetlepels sinaasappelsap

 

 

Je heb 1 pond a 6 ons aardbeien nodig, 300 gram voor de kwarklaag maar de rest voor de garnering.

 

Bak als eerste het biscuit.

Mix hiervoor de eieren, suiker en vanillesuiker schuimig en luchtig.

Hiervoor moet je ongeveer 10 minuten mixen.

Zeef de bloem en maïzena en voeg dit toe aan het mengel.

Spatel het er voorzichtig doorheen.

Giet het beslag in de springvorm en bak hem in 35 minuten gaar op 180 graden.

Laat het biscuit volledig afkoelen voordat je het in 2 lagen snijdt.

 

Week de gelatineblaadjes ongeveer 8 minuten in ene schaaltje koud water.

Pureer dan al je schoongemaakte aardbeien.

 

Pers 2 sinaasappels en giet het sap in een steelpannetje.

Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.

Verwarm tot alles is opgelost, lat dan afkoelen tot kamertemperatuur.

 

 

Verhoog de springvorm met bakpapier (langs de binnenkant van de vorm, een rand bakpapier zodat je de taart kan verhogen)

en leg één van de twee lagen op de bodem.

Plaats eventueel een taartkarton onder de laag biscuit, zo kun je de taart makkelijk verplaatsen als hij klaar is.

Halveer ongeveer 10 aardbeien van gelijke grootte en zet deze langs de rand in de bakvorm.

Zorg dat ze goed tegen de rand zijn geplakt zodat er straks geen kwark tussen de aardbei en de rand komt.

 

Doe de kwark in een kom en voeg de gepureerde aardbeien hier aan toe en roer goed door.

Klop in een aparte kom de slagroom stijf.

Voeg het afgekoelde sinaasappelsap toe aan de kom met kwark.

Roer goed door en voeg dan de slagroom toe.

Spatel ook dit er goed doorheen.

 

Controleer of alle aardbeien nog netjes tegen de rand staan en giet het kwarkmengsel in de vorm.

Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

 

Maak ondertussen alvast de mascarpone crème.

Doe alle ingrediënten in een kom en meng het tot een romige crème.

Zet de crème in de koelkast tot je de taart gaat af maken.

 

Als de kwarktaart helemaal is opgestijfd kun je hem uit de koelkast halen.

Zet hem op een bord of taartplateau.

Leg de 2 e plak biscuit bovenop de taart.

Smeer de mascarpone crème op de taart en plaats de overgebleven aardbeien in het midden van de taart.

 

Een heerlijke zomerse frisse taart.

 

Eet Smakelijk


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: