Geplaatst op vrijdag 03 februari 2017 @ 11:48 , 55 keer bekeken
Soezen of Soesjes
15 kleine of 8 grote
90 gram gezeefd bloem (ik gebruikte spelt bloem)
75 gram roomboter
3 eieren (op kamer temperatuur)
1 ½ dl water
zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg bakpapier op de bakplaat.
Breng het water met de boter en het zout in een steelpan langzaam, dus op laag vuur zachtjes aan de kook.
Zet hem op de laagste stand en voeg de droge bloem er in een keer in.
Roer ongeveer 1 minuut met een garde in de pan.
Draai het gas uit en gooi het deeg over in een kom.
Meng er 1 ei door met de garde en roer je deeg weer glad tot het lichter van kleur en glanzend is, doe dit ook met de andere eieren.
Leg porties deeg op de bakplaat, met behulp van 2 pap lepeltjes
Schuif de bakplaat in het midden van de oven, bak ze ongeveer 25 minuten.
Open de eerst 15 minuten de ovendeur niet omdat dan de soezen door de tocht kunnen neerslaan
De soezen zijn gaar, wanneer ze bros aan voelen en los op de bakplaat staan.
Neem de gare soesjes direct van de bakplaat en laat ze op een taartrooster afkoelen.