Warme perziken met mascarponeroom

Geplaatst op woensdag 17 april 2013 @ 09:11 , 104 keer bekeken

 

Warme perziken  met mascarponeroom

 

Dessert voor 4 personen

 

1 groot blik perziken op sap (8 stuks)

10 digestive biscuitjes

250 gram mascarpone

1 eetlepel suiker

2 zakjes vanillesuiker

60 gram boter

60 gram licht bruine basterdsuiker

1 borrelglas rum

 

Bereiden:

 

Laat de perziken uitlekken.

Breek de biscuitjes in kleine stukjes.

Doe de mascarpone in een kom en klop er de suiker en vanillesuiker door, zet het in de koelkast.

Verhit de boter in de koekenpan met een dikke bodem, roer er de basterdsuiker door en blijft roeren met een houten lepel tot de suiker is gesmolten.

Leg de perziken met de kant naar beneden in de boter,waar de pit heeft gezeten in de  laat ze een paar minuten bakken tot ze beginnen te kleuren en goed warm zijn.

Flambeer ze met de rum en schep ze uit de pan.

Schep de biscuitjes door de karamel in de pan.

Schep op ieder bordje 2 halve perziken.

Schep de mascarpone en de biscuitjes ernaast.

Tips:

Vervang de mascarpone-saus eventueel door een bolletje

vanille-ijs.

Let op dat bij het flamberen de afzuigkap niet aan staat!

 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: