Mam's Appeltaart

Geplaatst op maandag 08 april 2013 @ 16:54 , 132 keer bekeken

 

Mam’s Appeltaart

 

 Appeltaart.jpg

 

200 gram zelfrijzend bakmeel

 

150 gram bloem  ( ik heb zelf 350 gram spelmeel gebruikt en 1 ½ eetlepel afgestreken bakpoeder)

 

100 gram witte basterdsuiker

 

250 gram boter (125 gram roomboter en 125 gram blue band)

 

1 zakje vanillesuiker

 

1 theelepel citroenrasp

 

Wat paneermeel

 

70 gram rozijnen, 3 theelepels kaneel en 50 gram suiker, voor de appels.

 

1 kilo goudrenetten

 

1 geklopt ei

 

 

 

Schil de appels in stukjes of al je liever hebt in reepjes, voeg er de 70 gram rozijnen, kaneel en suiker toe en zet het even weg.

 

In een beslagkom de bloem en meel, basterdsuiker, vanillesuiker en citroenrasp. en voeg daar de in kleine stukjes gesneden boter bij, dit alles goed door elkaar kneden, tot je een bal hebt.

 

Leg bakpapier op de bodem van je springvorm en smeer de randen met boter in.

 

Bloem op je werkblad en neem 2/3 beslag, rol en de bodem mee uit daarna de zijkanten van je springvorm bekleden.

 

Vul de springvorm met het appel/rozijnenmengel en maak van de resterende deeg mooie deegreepjes, die je kruislings over elkaar legt.

 

Smeer het beslag in met het geklopte ei.

 

Hierna is de appeltaart klaar om de oven in het gaan!

 

Ik heb mijn oven op 180 graden gezet, 75 minuten.

 

Nu nog geduldig wachten totdat de appeltaart mooi goudbruin is en smullen maar!

Je kunt ook dit recept gebuiken voor appeltaartjes in de muffinvorm.

Alleen minder appels 500 gram!

180 graden 35 minuten.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: