Blondies

Geplaatst op maandag 25 februari 2013 @ 18:37 , 90 keer bekeken

Blondies

 

Blondies zijn brownies van witte chocolade.

 

Voor een brownievorm 27 bij 26 cm.

 

Benodigheden:

 

170 gram zelfrijzend bakmeel ( of meel met 10 gram bakpoeder, heb ik gedaan met speltmeel)

170 gram roomboter

3 eieren

70 gram bruine bastersuiker

200 gram witte chocolade om te smelten.

200 gram witte chocolade of gemengde om door beslag te doen.

 

Bereiding:

1.     Verwarm de oven op 180 graden. Vet een vierkant bakblik in,

licht met boter.

 

2.    Hak 200 gram witte chocolade of gemende chocolade in stukjes. Doe de rest in een vuurvaste schaal en plaats die boven een pan met water dat net tegen de kook aan is. Laat de boter en chocolade smelten, roer goed door en neem de pan van het vuur.

 

3.    Klop de eieren met de suiker los en roer het iets afgekoelde chocolademengsel erdoor. Klopt tot alles goed vermengd is. Spatel het bakmeel, de chocoladestukjes erdoor.

Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

 

4.    Zet de vorm in de voorverwende oven en bak de blondies 40 minuten, of tot hij net stevig is maar in het midden nog een beetje zacht. Neem de blondies uit de oven en laat hem de in vorm afkoelen. Snij hem voor hem serveren in stukken.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: